De grootste woonwinkel van Hoogeveen!
Jubilerende Ben Locht helpt startende ondernemer in Gambia

Jubilerende Ben Locht helpt startende ondernemer in Gambia

Dinsdag 17 juni is onderstaand artikel gepubliceerd in de Hoogeveensche Courant. Deze willen wij graag met u delen!

Hoogeveen – Enkele jaren geleden kwam Mirjam Schonewille een gehandicapte jongen tegen in Gambia. Deze jongen, Abdou Saidy, heeft als kind zijn been gebroken. Door gebrek aan goede medische zorg was dit been vergroeid, waardoor Abdou zich zeer moeilijk kon verplaatsen. Vorig jaar is Abdou alsnog geopereerd door een tweetal Britse artsen waardoor hij zich nu beter kan bewegen.
„Net als in veel andere landen hebben mensen met een handicap helaas veelal een achterstand in de maatschappij. Dit geldt ook voor Abdou in Gambia. Bovendien heeft hij geen noemenswaardige opleiding genoten en zijn Abdou’s ouders overleden. Hierdoor is hij er alleen voor komen te staan met daarbij de zorg voor zijn broertjes en zusjes. Zonder inkomen en zonder sociale vangnetten zoals wij die in Nederland wel kennen, bevindt Abdou zich in een zeer zware situatie”, weet Mirjam. Het vinden van werk heeft dan ook de hoogste prioriteit, zodat hij in zijn eigen inkomen kan voorzien en voor het gezin kan zorgen. „Maar een loondienstverband is voor Abdou nauwelijks een haalbare kaart. Hij is gehandicapt, heeft geen diploma’s, kan nauwelijks lezen en schrijven en in Gambia liggen de banen sowieso niet voor het oprapen. Een stap richting zelfstandig ondernemerschap is dan de meest logische keus.”

Abdou heeft maar een droom: hij wil taxichauffeur worden. Mirjam trok zich het lot van de jongen aan en besloot om Abdou te gaan helpen. Ben Locht, eigenaar van de Tapijt en Slaap Toko, hoorde van het verhaal van Abdou en besloot direct om de helpende hand te bieden. Ben, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert met zijn zaak, spreekt het erg aan om mensen direct en ter plaatse te helpen. Zeker wanneer dit plan er uiteindelijk voor zorgt dat iemand kan voorzien in zijn eigen levensonderhoud en niet langer afhankelijk is van hulp van anderen.

Ben besloot daarom om geld ter beschikking te stellen zodat Abdou in Gambia een auto kan kopen. Op die manier heeft Abdou een mooie start om zijn droom daadwerkelijk uit te laten komen. Een mooi resultaat waarbij een hartelijke ondernemer uit Nederland een ondernemer in Gambia helpt om te starten met zijn bedrijf. Hopelijk viert Abdou dan in 2045 zijn 25-jarig jubileum als taxichauffeur.

Bron: https://hoogeveenschecourant.nl/artikel/1109365/jubilerende-ben-locht-helpt-startende-ondernemer-in-gambia.html


Persoonlijk advies
Geïnteresseerd in de mogelijkheden?
1